torsdag 26 november 2009

.

Egentligen kan vi aldrig komma fram till någon sanning. Sanningen finns inte. Den är alltid beroende på den epok som vi lever i. Vi är fångar i vår egen tid och formas så hårt av den, att de undersökningar, de svar vi söker, aldrig kan vara helt oberoende. Sanning är ett begrepp, som egentligen inte finns. Vi kan komma nära de svar, som vi själva vill höra men aldrig något som är helt rent. Vi väljer att tro på nyheter vi hör på tv, jag säger inte att de är lögn. Däremot ägs tvbolag av någon, någon som väljer att färga de nyheter som sänds. Extremt exempel är fox, men det finns mindre färgade än så. Vi tror på det vi hör, för det mesta. Det är inte så konstigt, egentligen. Däremot är det synd, att vi styrs av så många mer än vad vi tror. Fast det finns väl inget annat sätt, men jag tycker det är olyckligt ändå.

2 kommentarer:

Bertil utan extra av något sa...

Naturligtvis är det så. Även en journalist som försöker vara objektiv väljer vad som ska vara med och framför allt vad som inte ska vara med.
Värre är det när massmedia låtsas vara objektiva, exempelvis Fox, men är medvetet färgade.
I gamla Sovjet visste folk om att de blev lurade, men det är värre i USA och Italien, där folk tror att de får den enda sanningen.
Men fortsätter massmedia som hittils så blir folket neutraliserat med Bonde söker fru, Robinsson osv.

Och historien skrivs alltid av segrarna! Vilken historia hade du haft i skolan om Hitler hade segrat?

Anonym sa...

jag har en lösning på trädet som faller i skogen. Så det så / Julia